OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

Pertandingan Demo Juara OctaFX, Pusingan 62: Pengajaran yang berharga dan dagangan yang menguntungkan

Penghujung bulan April menandakan berakhirnya Pusingan 62 Pertandingan Demo Juara OctaFX.

Tahniah kepada empat pedagang yang berkongsi dana hadiah berjumlah USD1000 pada bulan ini!

Tempat pertama dengan hadiah USD500 dimenangi oleh Anggun Dwi Octaviana dari Indonesia

Tempat kedua dengan hadiah USD300 dimenangi oleh Cok Raka Trisnu Yudhana dari Indonesia

Tempat ketiga dengan hadiah USD100 dimenangi oleh Said Yacouti dari Morocco

Pemenang terakhir dalam pertandingan ini, ChieuD dari Vietnam diberikan hadiah USD100

Kami telah berbual dengan para pemenang untuk mengetahui perasaan mereka sebagai Juara OctaFX dan teknik yang mereka gunakan untuk mencapai kemenangan.

TEMPAT PERTAMA: ANGGUN DWI OCTAVIANA DARI INDONESIA

Saya tidak pernah bermimpi untuk menjadi pemenang. Saya memberikan tumpuan untuk berdagang dengan baik dan menggunakan masa dengan cekap, bukannya menghabiskan sepanjang hari berdagang semasa pertandingan ini. Kejayaan ini sudah tentu akan mendorong saya untuk mengambil bahagian dalam pertandingan lain. Saya tidak takut untuk mencuba perkara yang baru atau berbeza, dan saya rasa sikap tersebut menyumbang kepada kejayaan saya dalam pertandingan ini, dan saya juga memerhatikan keadaan pasaran dengan teliti serta mengenal pasti kekurangan dalam analisis saya sendiri.

Strategi saya adalah tentang memerhatikan corak carta lilin dalam MT4 dan melakukan analisis corak sejarah yang terperinci. Keuntungan paling besar yang saya peroleh setakat ini ialah kemenangan ini, tetapi saya pernah mengalami kerugian pada masa yang lalu apabila saya tewas dalam pusingan sebelum ini dalam pertandingan ini. Saya rasa perlu mengambil masa sekurang-kurangnya setahun untuk belajar menjadi pedagang yang baik.

TEMPAT KEDUA: COK RAKA TRISNU YUDHANA DARI INDONESIA

Saya sangat berterima kasih kepada OctaFX kerana mengadakan pertandingan ini dan saya berharap mereka terus berjaya.

Pada permulaan pertandingan ini, saya meluangkan banyak masa untuk menganalisis harga bagi menentukan masa untuk membuka kedudukan, tetapi apabila masa semakin berlalu dan saya mencapai kedudukan ke-2, saya membuat keputusan untuk tidak membuka kedudukan baru. Sebahagian daripada strategi saya adalah mengelakkan kemungkinan kesilapan dalam analisis saya. Saya sangat penyabar dan tidak percaya dalam tindakan tergesa-gesa untuk cuba menjadi yang terbaik. Saya sentiasa menggunakan analisis teknikal dan fundamental ketika berdagang, tetapi saya tahu bahawa analisis sekadar analisis dan saya rasa langkah itu memihak kepada saya.

Saya telah mengalami baki negatif dalam beberapa kedudukan terbuka, tetapi saya tidak mengalami kerugian yang besar kerana saya melaksanakan strategi risiko pengurangan kerugian apabila merancang dagangan saya. Saya mendapat beberapa keuntungan yang besar - saya percaya keberuntungan ialah faktor penting untuk mendapatkan keuntungan.

Untuk menjadi pedagang yang berjaya memerlukan masa lebih dari setahun serta fokus dan kajian khusus. Bagi saya, menggunakan beberapa jenis analisis tidak akan berkesan - jika terlalu banyak konsep analisis yang hendak dipertimbangkan, saya membuat terlalu banyak andaian dan kurang tegas apabila membuka kedudukan.

TEMPAT KETIGA: SAID YACOUTI DARI MOROCCO

Wah, rasa seronok menjadi Juara OctaFX! Saya telah memerhatikan pertandingan ini dengan teliti sepanjang bulan lepas dan berfikir semasak-masaknya untuk setiap dagangan. Saya merancang untuk menyertai pertandingan promosi yang lain susulan kejayaan saya dalam pusingan ini.

Faktor utama kejayaan saya ialah analisis jangka sederhana untuk tempoh pertandingan ini. Strategi saya boleh dihuraikan dalam satu ungkapan yang mudah: beli pada harga rendah dan jual pada harga tinggi. Saya mendapat pengajaran yang berharga semasa pertandingan ini dan mendapati bahawa saya mengalami lebih banyak kerugian apabila saya menggunakan strategi jangka panjang.

Saya masih belajar cara untuk berdagang jadi saya tidak dapat mengatakan selama mana masa yang diambil untuk berjaya. Saya rasa semua orang mempunyai potensi untuk menjadi pedagang yang baik dengan menunjukkan kesabaran dan kawalan. 

Menjadi juara OctaFX

Sertai para pedagang ini dalam perjalanan dagangan mereka. Lihatlah hadiah yang disediakan dan daftar hari ini untuk mengambil bahagian dalam pusingan seterusnya Pertandingan Demo Juara OctaFX.

octafx-champion promotions-and-contests success-story

Perubahan dalam jadual dagangan untuk Cuti Umum di UK dan Eropah pada 1 Mei 2017

OctaFX ingin memaklumkan tentang perubahan dalam jadual dagangan pada 1 Mei. Isnin, 1 Mei, dagangan untuk instrumen FRA40, EUSTX50, GER30, ESP35, UK100 ditutup.
Baca lagi Previous

OctaFX melancarkan webinar Ramalan Pasaran Harian

OctaFX kini menyampaikan petua dagangan yang telah disediakan secara terus kepada anda, setiap pagi hari bekerja
Baca lagi Next
Start livechat